Навички переговорів і медіації: наскільки це практично в реа
|
|
serhiikovalski | Дата: Пятница, 29.08.2025, 17.51.48 | Сообщение # 1 |
Читательница
Наградки и призы:
|
Знаєте, я ніколи не думав, що вдома з дітьми переговори складніші, ніж у роботі. От реально, іноді простіше домовитися з партнером по бізнесу, ніж пояснити сину, чому мультики треба вимкнути й сісти за уроки. Моя дружина каже, що я занадто категоричний, але я ж по-іншому не вмію. Останнім часом ловлю себе на думці, що нам усім бракує якогось інструменту, щоб конфлікти вирішувати спокійно, без нервів.
|
|
|
|
viktorkoroviak | Дата: Пятница, 29.08.2025, 17.53.29 | Сообщение # 2 |
Читательница
Наградки и призы:
|
 Я от випадково натрапив на одну цікаву програму, де вчать саме цим речам. Це магістратура з медіації та менеджменту конфліктів у Бізнес-школі КРОК https://bs.krok.edu.ua/magistr-z-mediaciji-ta-menedzhmentu-konfliktiv/ Чесно, здивувався, бо думав, що медіація — то щось для судів чи бізнесу, а насправді там багато про сімейні історії й про те, як говорити так, щоб тебе почули. Уявляєте, якби нас цьому навчали ще в школі? Думаю, менше було б сварок через дурниці.
|
|
|
|
yuriy_hrynevsky | Дата: Пятница, 29.08.2025, 17.53.33 | Сообщение # 3 |
Читательница
Наградки и призы:
|
У мене схожа історія. Дочка підліток — це взагалі окремий фронт. Якщо починаю тиснути, одразу замикається, а якщо давати повну свободу — хаос. Я пробував читати статті про «ненасильницьку комунікацію», але на практиці воно виходить якось кострубато. Думаю, що реально треба вчитися домовлятися по-новому, бо сім’я — це теж свого роду маленька команда.
|
|
|
|
serhiikovalski | Дата: Пятница, 29.08.2025, 17.54.57 | Сообщение # 4 |
Читательница
Наградки и призы:
|
Та це ж точно. Бо скільки разів було: я намагаюся донести думку, а дружина чує зовсім інше. А потім ми обоє нервуємо, діти дивляться і переймають той стиль спілкування. Мені подобається сама ідея, що можна тренувати не тільки м’язи, а й уміння слухати і домовлятися.
|
|
|
|
yuriy_hrynevsky | Дата: Пятница, 29.08.2025, 18.02.49 | Сообщение # 5 |
Читательница
Наградки и призы:
|
І ще цікаво, що це працює не лише вдома. У мене в роботі теж є колектив, і там конфлікти бувають не гірші, ніж із дітьми. Якщо навчитися спокійно залагоджувати суперечки й знаходити компроміси, це реально полегшує життя. І вдома, і в офісі.
|
|
|
|
serhiikovalski | Дата: Пятница, 29.08.2025, 18.05.45 | Сообщение # 6 |
Читательница
Наградки и призы:
|
Дякую за думки, це допомагає. Мені подобається, що програма не просто теоретична, а з реальними кейсами. Думаю, якщо правильно підібрати темп навчання і підтримати її з боку роботи, це може бути гарною інвестицією в професійне зростання.
|
|
|
|